Emballasjeforeningen ser et behov for å nå ut med meningsbærende informasjon om emballasje.
Da en død hval strandet på Sotra, utenfor Bergen, med magen full av plast bråvåknet en hel bransje innen produksjon, emballering og håndtering.
Forbrukere var i harnisk og emballasje har kanskje vært det mest utskjelte ord og bruksting i Norge siden. Det er på tide at vi tar bladet fra munnen og forteller hvordan situasjonen egentlig er i forhold til plastsituasjonen i Norge.
Samarbeid med embelasjeforeningen for podcast
Emballasjeforeningen har derfor, i samarbeid med HOLDBAR, produsert Emballasjepodden som skal nå ut med meningsbærende informasjon om emballasje til «den menige mann i gaten».
– Vi håper Emballasjepodden er opplysende og at lytterne får en forståelse av emballasjens betydning i å ivareta et produkt for å forhindre produktsvinn, forklarer administrerende direktør Kari Bunes i Emballasjeforeningen.
Gjennom fire episoder tar podcasten for seg emballasjens funksjon og status, viser veikartet for sirkulær plastemballasje i Norge og snakker litt om hvordan emballasje og miljøsituasjonen kan ser ut i framtiden.
Prosjektleder Cecilie Svabø for HOLDBAR har produsert Emballasjepodden og er fornøyd med resultatet.
Lytt til emballasjepodden med flere episoder…
– Gjennom podcasten får man et innblikk i hvordan det daglig jobbes med de store utfordringene i vår bransje og hvor stort fokus det er på å få emballasjematerialer inn i et lukket kretsløp, slik at man kan bruke ressursene igjen og igjen, forteller hun. – Dette klarer ikke bransjen alene, man trenger hjelp av både forbrukerne selv og øvrige ledd i verdikjeden. Dette er grunnbudskapet til Emballasjepodden, så jeg håper folk tar en lytt.
Ønsker du å vite mer om Holdbar fakta og tall? Les her…